Ce carti am citit in ultima perioada

De multa vreme imi propun sa citesc o carte pe saptamana, insa trebuie sa recunosc ca nu mi-a iesit exact asa cum mi-am dorit. Totusi, m-am obisnuit sa citesc o carte 20 de minute pana la o ora pe zi. Am ales sa citesc majoritatea cartilor in format electronic, deoarece calatoresc foarte mult si unele dintre ele sunt foarte grele si ocupa foarte mult spatiu.

Nu am un gen preferat, imi place sa citesc cate putin din fiecare ,in functie de starea de spirit pe care o am. Unele carti mi-au fost recomandate de catre apropiati, iar pe altele le-am ales in functie de recenziile pe care le-am gasit in mediul online.

Am alcatuit mai jos o lista cu cartile pe care le-am citit in ultima vreme. Iata care sunt acestea:

 1. Conversatii cu Dumnezeu, Neale Donad Walsch – in care autorul isi pune intrebari cu privire la problemele personale: dragostea si credinta, viata si moartea si la probleme comune cum ar fi razboiul, natura timpului si a spatiului si despre sexualitatea umana. Atunci cand punea pe foaie aceste intrebari, si-a dat seama ca Dumnezeu ii raspunde…Aceasta carte merita citita!
 2. Fluturi, Irina Binder -aceasta carte a reusit sa ma transpuna din lumea reala, in povestea fetei din Brasov care traieste o poveste de dragoste care implica greseli, secrete, alegeri, pierderi si deziluzii. Asa cum autoarea spune, aceasta carte este o invitatie in universul unui suflet.
 3. Rich dad poor dad, Robert Kyiosaki – este o carte despre educatia financiara, in care autorul ne prezinta povestea sa de viata in raport cu cei doi tati: tatal bogat- tatal celui mai bun prieten al sau, si tatal sarac- tatal lui adevarat. Cei doi tati ii ofera 2 perspective total opuse in ceea ce priveste banii si investitiile iar el trebuie sa aleaga metoda care il defineste cel mai bine.
 4. Arta subtila a nepasarii, Mark Manson -autorul ne arata ca nu trebuie sa fii mereu “pozitiv” si ca trebuie sa trebuie sa iti accepti temerile, greselile si incertitudinile. Dupa ce le-am acceptat, dupa ce incetam sa evitam adevarurile dureroase si incepem sa le infruntam, abia atunci putem gasi curajul si increderea pe care le cautam cu disperare.
 5. Eat. Pray. Love , Elizabeth Gilbert -autoarea ne duce intr-o calatorie fascinanta in Italia, India si Indonezia, in care incearca sa se regaseasca dupa ce este asaltata de indoieli si insatisfactii; urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala…
 6. 1984, George Orwell – un roman politic, scris in anul 1948, in care actiunea are loc intr-un viitor distopic, care prezinta viata intelectualului Winston Smith in raport cu guvernul totalitar din Oceania( Marea Britanie de astazi)- guvern reprezentat de “Fratele cel Mare” (Big Brother) si SOGENG( Socialismul englez). Libertatea de opinie nu exista, pana si gandurile sunt supravegheate prin intermediul tele-ecranului( televizorului), iar pe strazi sunt afise cu mesajul: “Fratele cel Mare e cu ochii pe tine”- “Big Brother is watching you”. Multi zic ca acest roman este de actualitate…..
 7. Alchimistul, Paulo Coelho – spune povestea unui tanar cioban andaluz care pleaca in desert in cautarea unei comori. Calatoria sa ne invata despre a ne asculta inima, a recunoaste oportunitatile pe care ti le da viata si despre curajul de a-ti urma visul.

Desigur, mai e mult pana departe :)) Sunt carti despre care lumea spune “Cum, nu ai citit cartea X?” si pe care vreau sa le adaug in colectia mea in viitorul apropiat. Iata care sunt acestea :

 • Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas
 • Ocolul pamantului in 80 de zile de Jules Verne
 • Marile Sperante de Charles Dickens
 • Idiotul de Dostoievski
 • Magicianul de John Fowles
 • Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez
 • La rasarit de Eden de John Steinbeck
 • Lolita de Vladimir Nabokov
 • Mizerabilii de Victor Hugo
 • De veghe in lanul de secara de J. D. Salinger
 • Povestea slujitoarei de Margaret Atwood
 • Memoriile unei gheise de Arthur Golden
 • Padurea norvegiana de Haruki Murakami

Acesta este doar o mica lista a cartilor pe care vreau sa le citesc in viitor. Daca ai citit macar una dintre ele lasa un comentariu mai jos si spune-mi putin despre ea.

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa dai follow pentru a afla primul noutatile de pe blogul meu. Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: